pensioen.hypotheek-actueel.nl
Financiƫle informatie, links en rekenmodules
woensdag 19 juni 2024

Deelnemer wil meer inbreng in eigen pensioenregeling

Ruim twee derde van de Nederlanders die via hun werkgever pensioen opbouwen, zou meer invloed willen hebben op de manier waarop dat gebeurt, zo blijkt uit een onderzoek van het platform Wijzer in Geldzaken.

Van de 692 ondervraagde (ex)deelnemers vindt 35% dat mensen helemaal zelf over hun ingelegde geld moeten kunnen beschikken om hiermee naar eigen inzicht om te gaan. Een bijna even grote groep (33%) vindt het prima dat de pensioenregeling door een pensioenfonds of verzekeraar wordt uitgevoerd, maar zou liever zelf een pensioenfonds- of verzekeraar willen kiezen. Voor 16% heeft het huidige stelsel de voorkeur.

De helft van de deelnemers weet niet hoe veel pensioenpremie hij betaalt en hoe groot de bijdrage van de werkgever is. Bovendien heeft 46% nog nooit nagedacht over de inkomenssituatie na pensionering.

Wijzer in geldzaken houdt tot en met zaterdag de Pensioen3daagse, waarbij 200 partijen in het land activiteiten organiseren om Nederlanders zich meer bewust te laten worden van hun pensioen.

Voor u geselecteerd uit de media:
Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning
De Gouden Aankooptips! Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning