pensioen.hypotheek-actueel.nl
Financiƫle informatie, links en rekenmodules
woensdag 19 juni 2024

Kwart Nederlanders heeft nog vertrouwen in pensioenstelsel

Een kwart van de Nederlanders heeft vertrouwen in het huidige Nederlandse pensioenstelsel. Dit blijkt uit onderzoek van TNS NIPO in opdracht van pensioenverzekeraar Zwitserleven. Ruim 63% van de ondervraagde werknemers heeft daarom liever een laag maar gegarandeerd pensioen dan een risicovol pensioen dat hoog kan uitvallen. Oudere werknemers zijn daarbij positiever dan jongeren.

TNS NIPO deed onderzoek onder 1.089 werknemers in loondienst die via hun werkgever pensioen opbouwen.  Van de ondervraagden is nog maar 28% van mening dat Nederland het beste pensioenstelsel van Europa heeft. Een derde vindt ons stelsel eerlijk en 31% is van mening dat zijn of haar pensioen in goede handen is.  Het geringe vertrouwen in het pensioenstelsel vertaalt zich ook in de wijze waarop er volgens de ondervraagden met het pensioengeld moet worden omgegaan. Een ruime meerderheid van 63% geeft aan liever een laag maar gegarandeerd pensioen te willen hebben, dan een risicovol pensioen dat mogelijk hoger kan uitvallen. De helft van de Nederlanders vindt dat het pensioengeld van jongeren niet risicovoller belegd mag worden dan dat van ouderen.Maarten Edixhoven, directievoorzitter van Zwitserleven: "Goed inzicht in je pensioen nu en gevoel voor de prijs van garanties is in deze tijd steeds belangrijker. Des te groter is de noodzaak om je als pensioensector nu in te spannen voor een groter pensioenbewustzijn in de samenleving." 

Voor u geselecteerd uit de media:
Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning
De Gouden Aankooptips! Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning