pensioen.hypotheek-actueel.nl
Financiƫle informatie, links en rekenmodules
woensdag 19 juni 2024

Vast en payroll-personeel voor het eerst volledig gelijk beloond

Met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen de Koninklijke Metaalunie (KMU) en Randstad Payroll Solutions is een belangrijke stap gezet in de beloning van flexwerkers die op payroll-basis werkzaam zijn. Nieuw binnen deze samenwerking is dat medewerkers die op payroll-basis via Randstad verloond worden dezelfde arbeidsvoorwaarden, inclusief pensioen, ontvangen als de medewerkers in vaste dienst. Een dergelijke vergaande samenwerking is nog niet eerder in Nederland tot stand gekomen.

De CAO Metaal en Techniek wordt van toepassing op zowel de vaste als flexibele medewerkers van de leden van de KMU. De KMU is de grootste werkgeversvereniging in ons land met 14.000 aangesloten werkgevers. Randstad en de KMU gaan samenwerken onder de naam MuFlex . Randstad is juridisch werkgever en ontzorgt daarmee de aangesloten leden van de KMU. Naast dat Randstad zorg draagt voor de arbeidsovereenkomst en betalingen, conform de CAO Metaal en Techniek, kan Randstad ook het ziekterisico dragen.

Chris Heutink, algemeen directeur Randstad Nederland over de samenwerking: ''Deze samenwerking die in co-creatie met de Koninklijke Metaalunie tot stand is gekomen, maakt geen onderscheid tussen vaste medewerkers en medewerkers die op payroll-basis werkzaam zijn. Niet het dienstverband staat voorop maar de gelijke beloning van hardwerkende krachten in de metaal- en technieksector. Een innovatie!"

Michaël van Straalen, voorzitter KMU: "Wij merken dat er behoefte is onder onze leden aan meer flexibiliteit in het bedrijf, maar wel met goede arbeidsvoorwaarden. Met dat signaal wilden we wat doen. Daarom hebben wij voor Randstad als partner gekozen, vanwege het brede dienstverleningsaanbod, de betrouwbaarheid van de marktleider in Nederland en het interessante tarief dat aan leden kan worden aangeboden."

Met de ondertekening van het contract werd de samenwerking gisterenmiddag officieel. Vanaf half november start de samenwerking formeel en kunnen de eerste medewerkers worden aangemeld.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Randstad Nederland, PR Manager/woordvoerder Suzan Bloemscheer, Suzan.Bloemscheer@nl.randstad.com, + 31 (0) 6 15 85 44 98. www.randstad.nl

Koninklijke Metaalunie, Hoofd communicatie Peter Dannenburg, dannenburg@metaalunie.nl, + 31 (0) 6 51 80 39 27. www.metaalunie.nl

Een rechtenvrije foto van de ondertekening van het contract door Michaël van Straalen voorzitter KMU en Chris Heutink, algemeen directeur Randstad Nederland is beschikbaar via de digitale beeldbank van het ANP.

Voor u geselecteerd uit de media:
Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning
De Gouden Aankooptips! Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning