pensioen.hypotheek-actueel.nl
Financiële informatie, links en rekenmodules
woensdag 19 juni 2024

Online spel moet vrouwen pensioenbewuster maken

Delta Lloyd Foundation heeft een online spel ontwikkeld voor vrouwen. Het spel moet de bewustwording over pensioen op gang brengen en werd vandaag gelanceerd op de eerste dag van de Pensioen3daagse 2012.

Uit onderzoek van Delta Lloyd Foundation blijkt dat vrouwen zich verantwoordelijk voelen voor de geldzaken van het gezin, maar daar tegelijkertijd niet naar handelen. Het regelen van hypotheek, pensioen en inkomenszekerheid laten zij vaak aan hun partner over. Uit onderzoek blijkt echter dat bij levensgebeurtenissen juist vrouwen financieel kwetsbaar zijn. Rond hun 40ste hebben zij minder dan de helft van het pensioen van mannen opgebouwd.Het spelen van het spel moet het pensioenbewustzijn vergroten en deelnemers stimuleren om over hun eigen pensioensituatie na te denken. Delta Lloyd Foundation ontfermt zich al langer over vrouwen als het gaat om hun financiële zelfredzaamheid. Zo is er een Tweede Kans-cursus voor allochtone vrouwen in AmsterdamWest, een cursus Regel ’t voor gescheiden vrouwen, een sectie ‘Slim met geld’ op Libelle.nl en een online geldcursus op LibelleAcademy.nl.

Voor u geselecteerd uit de media:
Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning
De Gouden Aankooptips! Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning