pensioen.hypotheek-actueel.nl
Financiële informatie, links en rekenmodules
woensdag 19 juni 2024

Zwitserleven maakt UPO-filmpje

Deelnemers die pensioen opbouwen bij Zwitserleven krijgen hun Uniform Pensioen Overzicht (UPO) deze maand in de vorm van een video animatie. In maximaal drie minuten krijgt de werknemer inzicht in de persoonlijke pensioensituatie. De video animatie is in een afgeschermde omgeving alleen voor de betreffende deelnemer zichtbaar.

Reden voor het beeldende UPO is een recent onderzoek van TNS NIPO waaruit blijkt dat het papieren UPO door slechts 60% vluchtig wordt doorgelezen en daarna opborgen. Maarten Edixhoven, directievoorzitter bij Zwitserleven: “Met de persoonlijke video animatie willen wij een aantrekkelijk alternatief bieden naast de taaie papieren variant. Wij willen op deze manier een nieuwe weg inslaan om het pensioenbewustzijn in Nederland te vergroten.”De animatie is ontwikkeld voor iedere deelnemer met een premiebetalende pensioenpolis bij Zwitserleven. De belangrijkste onderwerpen en bedragen uit het pensioenoverzicht komen erin naar voren. Ontvangt de werknemer meerdere UPO's van Zwitserleven, dan zijn deze bij elkaar opgeteld. Na het bekijken van de video animatie weet elke deelnemer hoeveel pensioen hij krijgt als hij in dienst blijft bij dezelfde werkgever. Voor een nadere onderbouwing blijft de papieren UPO voor deelnemers het uitgangspunt.Medio deze maand ontvangen de eerste deelnemers een link naar de persoonlijke video animatie. De persoonlijke video is drie maanden beschikbaar en wordt daarna uit veiligheidsoverwegingen vernietigd.  Deze maand krijgen 175.000 pensioendeelnemers bij Zwitserleven een bericht met inloginstructies.

Voor u geselecteerd uit de media:
Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning
De Gouden Aankooptips! Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning